top of page
hoofdmaatje.jpg

 

Het team

 

 

Het Skully Care team streeft naar het creëren van de best mogelijke gezondheidszorg. Startend met het helpen van baby's met een schedeldeformatie en hun ouders. Maar dat is nog maar het begin...

Elly van der Grift
 

Kan het meten van een afgeplat babyhoofdje tegenwoordig niet veel sneller? Ik stelde mezelf deze vraag een paar jaar geleden.

Als kinderfysiotherapeut miste ik "een extra paar ogen" bij het evalueren van schedelvervorming. Mijn overtuiging: meten is belangrijk, motiverend voor ouders en geeft richting aan de behandeling.

Ik heb Freek benaderd met deze vraag. Hij kwam op het idee om de camera van de smartphone te gebruiken: focus, klik en een automatische berekening door een algoritme.

Hoofdmaatje is in maart 2019 gelanceerd en er zijn collega's bijgekomen. Hoofdmaatje heet nu Skully Care. Er zijn al meer dan 25.000 babyhoofdjes gemeten.

In mijn praktijk gebruiken we Skully Care voor alle baby's met een platte schedel. We zijn erg blij met ons "extra paar ogen"

hoofdmaatje2.jpg

Freek Noz
 

Een paar jaar geleden kwam Elly naar me toe met een interessante vraag. “Kun je iets ontwikkelen om de vorm van een babyhoofdje gemakkelijk en snel vast te leggen?”. Ik ben me in het onderwerp gaan verdiepen. Ik kwam in een andere wereld terecht als werktuigbouwkundige. Baby’s onderzoeken, ouders goed informeren, oefenen met die kleine mensjes, wat was nog eens iets anders. Ook was voor mij onbekend dat zoveel baby’s een afgeplat hoofdje hebben. In Nederland al rond 25.000 kinderen per jaar.

 

Ik ben blij dat ik mee kan helpen om het probleem van afgeplatte hoofdjes vroeger en beter te detecteren. Het blijft in ontwikkeling, wat ik een mooie uitdaging vind!

Ondersteund door experts

Het Skully Care team bestaat uit de volgende onmisbare adviseurs:

Dr. L.N.A. (Léon) van Adrichem

Klinisch en wetenschappelijk adviseur

Dr. Léon van Adrichem is sinds 1997 plastisch chirurg met als aandachtsgebieden aangeboren afwijkingen van schedel en aangezicht en esthetische chirurgie. Hij is werkzaam in het Universitair Medisch Centrum Utrecht en in de Velthuiskliniek Rotterdam. In meer dan 20 jaar klinische ervaring publiceerde hij 65 wetenschappelijke artikelen en was auteur in diverse boeken. Onderzoek naar schedelvorm afwijkingen is een belangrijke onderzoekslijn.

Tjerk Geersing

Technisch en strategisch adviseur

Tjerk Geersing is eigenaar van Redfountain en Yukon Software. Hij zet zijn kennis en ervaring in voor startups en bedrijven, die daarmee een stap voorwaarts kunnen zetten. Vanaf maart 2019 voorziet Tjerk ons van advies over het ontwikkelen van ons idee, de stappen tot product en op het gebied van software development. Dankzij zijn inbreng en creatieve meedenken is Skully Care op het huidige niveau beland. 

Ontwikkeld door experts

De Skully Care app wordt ontwikkeld door Yukon Software LTD. Yukon is gespecialiseerd in het ontwikkelen van complexe software applicaties. 

Met de expertise en ervaring hebben ze de app en de software voor Skully Care ontwikkeld.

bottom of page